1000 mest je šele začetek!

25.10.2016
STOCKHOLM, ŠVEDSKA - Juan Martin Del Potro je od januarja pa do oktobra pridobil 1000 mest na lestvici ATP.

Argentinec Juan Martin Del Potro si je na turnirju serije 250 v Stockholmu priigral prvo lovoriko po januarju 2014, ko je v finalu s 7:5, 6:1 ugnal Američana Jacka Socka. Nekdanji zmagovalec OP ZDA (2009) je vpisal svežih 250 točk in se na lestvici ATP zavihtel na 42. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev po 20. oktobru 2014 (#29).

Vrnitev nekdanje številke štiri svetovnega tenisa je ena najlepših zgodb sezone 2016. Argentinec je zaradi kroničnih težav z zapestji razmišljal celo o koncu profesionalne kariere, a se ni predal in se z vztrajnim in trdim delom vrnil med najboljše igralce sveta.

Del Potro je bil februarja letos uvrščen na 1045. mesto lestvice ATP, danes, dobrih osem mesecev kasneje, je 42. igralec sveta! ''Po dveh letih težav z mojim zapestjem sem se vrnil in osvojil pokal na tem izjemnem turnirju. Zelo sem vesel, da sem zmagal v finalu in pokazal svoj najboljši tenis,'' je na Švedskem povedal 28-letnik in dodal, da ga ranking in druge številke ne zanimajo, osredotočen je le na to, da bi postal še boljši. Turnir v Stockholmu je osvojil brez izgubljenega niza, kar je nedvomno lep obet za prihajajočo sezono.

Največji uspeh v letu 2016 je zabeležil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je na poti do srebrne kolajne premagal Novaka Đokovića in Rafaela Nadala. V zadnjem tednu sezone, ko sta na sporedu dva ATP turnirja, bo zaigral v Baslu, kjer ga v prvem krogu čaka kvalifikant Robin Haase. Za zdaj še ni jasno, ali se bo Del Potro udeležil zadnjega Mastersa sezone v Parizu, na vrnitev v londonsko O2 areno, kjer je leta 2009 že igral v finalu in izgubil proti Nikolaju Davidenku, pa bo moral počakati vsaj še eno leto.

Del Potro bo konec novembra glavno orožje argentinske reprezentance, ki se bo v finalu Davisovega pokala pomerila s Hrvaško. Južnoameriška reprezentanca je v finalu nazadnje igrala leta 2011.



pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete