Sanjski uvod v teniško sezono 2011 Nadalu!

01.01.2011

ABU DHABI, ZAE - Teniški navdušenci so že prvi dan leta 2011 prišli na svoj račun, saj sta se v finalu ekshibicijskega turnirja The Mubadala World Tennis Championship pomerila najboljša igralca zadnjega desetletja Rafael Nadal in Roger Federer. Zmago je odnesel Španec, saj je Švicarja ugnal po dveh nizih s 7-6, 7-6.

Oba tekmeca bosta že naslednji teden nastopila na prvem uradnem ATP turnirju v Dohi (Qatar ExxonMobil Open), včeraj pa je Federer premagal Robina Soderlinga, Nadal pa Tomasa Berdycha.

Rafael Nadal je danes dobil obe podaljšani igri proti največjemu rivalu Federerju

Sam ekshibicijski turnir, ki je že tradicionalno nekakšen uvod v novo teniško sezono, je postregel s šestimi nastopajočimi. V 1. krogu je Šved Robin Soderling izločil Francoza Joja-Wilfrieda Tsongo, Tomas Berdych pa Ciprčana Marcosa Baghdatisa. Dogodek je trajal tri dni, Federer in Nadal pa sta kot najboljša igralca sveta začela igrati šele v t.i. polfinalu.

Švicarski teniški virtuoz se skupaj z Nadalom odpravlja v Doho, kjer ga čaka prvi uradni turnir sezone

Kakorkoli, uvodni sanjski obračun je pripadel 24-letnemu Špancu, ki na ATP lestvici krepko drži vodilni položaj, katerega 'bo verjetno' obdržal vse do peščene sezone, nato pa ga čaka težko branjenje točk, saj je lani na pesku osvojil vse kar se je dalo. No, do takrat je še daleč, za prvi vrhunec sezone pa bodo pokrbeli v deželi 'tam spodaj', saj se 17. januarja že začne prvi grand slam sezone v Melbournu. Ta je tudi zadnji del t.i. avstralske turneje, ki pa se je že začela s kvalifikacijami v Brisbanu in pokalom Hopman.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete