Pivovarova ustavila Zec-Peškiričevo; V Brisbanu tudi Žemlja in Hercogova!

01.01.2011

BRISBANE, AVSTRALIJA - Rusinja Anastasja Pivovarova je dokazala, da ni po naključju v prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja ugnala prvo nosilko, saj je v drugem izločila našo predstavnico Mašo Zec-Peškirič (144. na WTA).

1 uro in 14 minut je potrebovala Moskovčanka, da je v 2. krogu kvalifikacij 220,000 USD vrednega turnirja serije WTA izločila Jeseničanko Mašo Zec-Peškirič. Štirje odvzemi servis igre ob osmih priložnostih so bili več kot dovolj za 124. igralko sveta, da si je priborila zadnji krog, ki pelje v glavni del turnirja. Maša je bila od tekmice slabša prav v vseh elementih igre, na koncu pa osvojila 21 točk manj (65-44) ter zapustila igrišče s porazom 6-4, 6-1. V prvem delu je Slovenka prikazala malo več odpora ter izkoristila tudi edino priložnost za brejk na dvoboju, v drugem pa ji je uspelo dobiti le eno igro na svoj začetni udarec.

Polona Hercog v 1. krogu glavnega dela s Čehinjo

Čehinja Iveta Benesova bo prva nasprotnica v novi sezoni za najboljšo slovensko tenisačico Polono Hercog, ki bo seveda nastopila v glavnem delu tekmovanja. Štajerka, trenutno 47. igralka sveta, se z 27-letno Benesovo do sedaj še no pomerila, je pa igralka iz Mosta na Češkem 59. igralka na WTA lestvici, leta 2009 pa je bila že 25.

Polona Hercog je Novo leto dočakala v Brisbanu. Na sliki s Hrvatico Petro Martić

Žemlja začenja jutri

V Brisbanu ta teden tekmujejo tudi moški, v kvalifikacijah pa bo zaigral tudi drugi slovenski teniški lopar Grega Žemlja. Žirovničan je postavljen za 8. nosilca, v 1. krogu pa se bo pomeril s povabljencem in domačinom Samuelom Grothom, 260. tenisačem sveta. Grega je na ATP lestvici na 142. mestu, proti Avstralcu pa je do sedaj izgubil oba medsebojna obračuna, ki sta se igrala leta 2007. Čas je, da Grega omili to statistiko.

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages, brisbaneinternational.com.au

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete