Žemlja obstal v drugem krogu kvalifikacij Brisbana!

02.01.2011

BRISBANE, AVSTRALIJA - Eden od slovenskih teniških matadorjev Grega Žemlja (142. na ATP) se je ustavil v 2. krogu kvalifikacij ATP turnirja v avstralskem mestu Brisbane.

24-letni Gorenjec, ki je v kvalifikacijah igral kot 8. nosilec, je imel danes ponoči po našem času težak urnik, saj je moral odigrati kar dva dvoboja. V prvem je bil uspešen ter je po 2 urah in 2 minutah izločil domačina Samuela Grotha. S tekmecem je imel Grega do sedaj negativen 'score', a to ga ni oviralo, da je izluščil zmago po treh nizih s 6-3, 3-6 in 6-4. Dvoboj je zaznamovala velika številka zadetih asov Avstralca, saj jih je izstrelil kar 26, Žemlja pa 6. No, v tretjem nizu je Žirovničan z dvema brejkoma le strl odpor, a mu je težka tekma očitno vzela preveč energije za vstop v zadnji krog kvalifikacij.

Grega je moral v enem dnevu odigrati dva dvoboja

V 2. krogu je namreč pomeril moči še z enim Avstralcem, leto mlajšim Matthewom Ebdenom (196. na ATP) in še enkrat je na trdi podlagi Brisbana preživel več kot 2 uri. Dvoboj, ki se je končal po treh nizih in rezultatom 5-7, 7-6 in 6-4 za Ebdena, je bil več kot izenačen. Na vsaki strani smo videli po tri odvzeme servisa, Avstralec je zadel 12 asov, Grega 13, je pa igralec iz dežele 'down under' (rojen v Južni Afriki) nekoliko bolje izkoriščal svoj prvi servis, kjer je bil 75 % uspešen, medtem ko je bil Grega v tem elementu igre 67 odstoten. To je bil prvi medsebojni obračun omenjenih tekmecev.

 

V Pat Rafter Areni se bodo igrali glavni dvoboji turnirja v Brisbanu, kjer ta teden nastopajo tudi dekleta

Turnir v Brisbanu se igra za nagradni sklad 422,300 USD, prvi nosilec pa je Šved Robin Soderling. Glavni del tekmovanja se je že začel. Uzbekistanec Denis Istomin je v uvodnem obračunu izločil Thiema De Bakkerja, Španec Feliciano Lopez pa je bil boljši od Philippa Petzschnerja iz Nemčije.

pripravil: L.S.

foto: brisbaneinternational.com.au, daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete